Har du ondt i nakken?

Så er du ikke den eneste. Den information fjerner naturligvis ikke dine smerter, men måske kan vi alligevel hjælpe dig lidt på vej, til en nakke der er lidt mindre øm. For faktisk kan det være ganske små justeringer i din hverdag, det gør forskel for dig. Se med her og få et par gode og lette råd med dig videre i din hverdag.

  • Udeluk alvorlige problemer
    Allerførst er det vigtigt at vurdere din smerte. Hvor gør det præcist ondt og hvor længe har det gjort det.Hvis dine smerter langsomt forværres eller har varet længere end 2-3 uger, er det en god ide at tage en snak med din læge, for at udelukke andet end muskelspændinger. Er du faldet, væltet på cykel, været udsat for slag eller lignende, eller stråler smerterne ud andre steder end nakken, vil vi anbefale dig at kontakte din læge med det samme.
  • Husk din ryg
    Der er ikke noget som fingrene i et tastatur, der kan hive skuldre og lænd længere og længere ned i kontorstolen. Eller måske endnu værre, spisestolen, hvis du arbejder hjemme en gang imellem, og tager den lette løsning med computeren på spisebordet.
    Og er du så faktisk en af dem, der er god til at få dig sat ordentligt op i stolesædet , har du så tænkt på, om du sidder med ret ryg, eller om den er bøjet helt forover, fordi den nærmest automatisk, falder lidt sammen?
    Ja, der er mange fælder at falde i, men en ting hjælper på det hele. En rank ryg. Hvis du har fokus på at holde ryggen rank, vil det gøre underværker for spændingerne i nakken.Du kan også lige give dine skærme et lille tjek. Står de så det er naturligt for dig at sidde godt foran dem? Hvad end det er din computer eller dit tv?Men det kan være svært at huske, især når man pludselig sidder krøllet helt sammen og føler det behageligt i øjeblikket – det er bare ikke behageligt på længere sigt. Så se om du kan koble det op med en anden gerning. Når du tager en tår kaffe, når telefonen ringer eller andet du finder naturligt at gøre et par gange i timen – så ret også lige ryggen.
  • Skift stilling
    Det er aldrig godt for kroppen at være i den samme stilling. Så uanset om du sidder ved en computer hele dagen, laver mad, strikker, er murer eller alt derimellem, så er det vigtigt at skifte stilling jævnligt. Ofte spænder vi musklerne helt uden vi tænker over det men ved at skifte stilling, bliver kroppen bevist om, at den skal ændre brugen af muskler fra den ene position til den anden, og bliver på den måde ikke låst i samme grad.
  • Kig op
    Selvom vi nok ikke altid er så glade for at indrømme det, så kigger mange af os, lidt for meget ned i den lille skræm på telefonen. Ofte når du kigger på din telefon, kigger du ned ad – ikke kun med øjnene, men med hele nakken. Det ligger helt instinktivt i os at gøre det på den måde, men forsøg alligevel og se om det er muligt for dig, at tænke over, hvordan du holder din telefon, for at skåne din nakke. Du vil takke dig selv på den lange bane.
  • Søvn
    Som gennemsnit burde vi sove 7-9 timer i døgnet. Sammenhængene vel og mærke, men det er en lidt anden snak. For lige nu handler det om de timer du ligger i din seng og ikke mindst hvordan du ligger i den. Der er stor forskel på at ligge i en blød seng og en fast seng. Ved du, hvad din krop fortrækker? Og matcher din nuværende seng det? Ellers kan du tage et smut ud og udforske markedet lidt. Vi syntes jo naturligvis du skal gå ned til en Dunlopillo forhandler og prøve at ligge dig i en god Dunlopillo. Dunlopillo er nemlig lavet af naturlatex som støtter rigtig godt op om din krop – alt det kan du læse meget mere om her.

Kathrine, Dunlopillo